kodályosoknak


hirdetotábla


munkaközösségek


dokumentumok


Aktuális hírek


Nyári ügyeleti a Gimnáziumban

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!


A nyár folyamán kizárólag az alábbi öt időpontban tudnak ügyeket intézni az iskolában:
2020. június 24. (szerda) 09:00-14:00 óráig
2020. július 08. (szerda) 09:00-14:00 óráig
2020. július 22. (szerda) 09:00-14:00 óráig
2020. augusztus 05. (szerda) 09:00-14:00 óráig
2020. augusztus 19. (szerda) 09:00-14:00 óráig


Az általános iskolai tanulók beiratkozása gimnáziumunkba
a 2020/21-es tanévre
(Részletes tájékoztató a beiratkozás menetéről)
Tájékoztató az újonnan beiratkozó tanulók diákigazolványának igénylési folyamatáról


TUDOK verseny
Június 12-13-án zajlott a XX. TUDOK döntője online formában, és Hosszú Eszter, 11. D osztályos tanuló elnyerte a Helytörténet szekció Nagydíját, a "Levegőben terjedt akkor a halál" című dolgozatával és előadásával. Ez 30 pontot jelent neki a továbbtanulásnál.
Témája az 1918-19-es években Magyarországon is dúló "spanyolnátha" világjárvány helyzete Baranya megyében.
A korabeli sajtóban megjelenő információk mellett főként a Levéltárban őrzött halotti anyakönyvi iratok adatai alapján vizsgálta az áldozatok számát, életkorát illetve nemét. De szólt a járványt okozó vírus eredetéről, mibenlétéről, és a terjedést gátló intézkedésekről, valamint különféle korabeli gyógymódokról is. Az adatokat szemléletes grafikonokban ábrázolta, értékelte. Valódi tudományos kutatómunka eredményét értékelte a zsűri a Nagydíjjal.
Ezúton is gratulálunk a szép sikerhez!!!


Siker!!!
OKTV Spanyol nyelv
Iskolánk tanulója, Bosnyák Teodóra (12.B) az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen Spanyol nyelv I. kategóriában a 18. helyet szerezte meg. Az idei évben a koronavírus miatt az OKTV döntőket nem tartották meg (ami a verseny 1923-as kezdete óta nemigen fordult elő), így Teodóra nagy álma, hogy bekerüljön az ország 10 legjobb spanyolosa közé, sajnos nem teljesülhetett. A legrangosabb középiskolai tanulmányi verseny helyezéseit a 2019/2020-as tanévben kivételesen a második fordulóban elért pontszámok alapján állapították meg.
Szívből gratulálunk a fantasztikus eredményhez!


2020. március 15. (ünnepi musor)


BGE Workshop
Február 20-án és 21-én a Budapesti Gazdasági Egyetem EFOP 3.4.4-16 projektjének keretében tanulóink workshopon vettek részt, melyen Heves Andrea pszichológus vezetésével a motiváció, kommunikáció, önismeret, célok-szokások, tanulási stratégiák, pályaorientáció témákat érintették. A jó hangulatú foglalkozások inspirálóan hatottak a gyerekekre, számos ismerettel, jó ötlettel gazdagodtak a két nap során, tartalmas időt töltöttek együtt.


Siker!!!
OKTV Spanyol nyelv
Bosnyák Teodóra 12.B osztályos tanulónk spanyol nyelvből (I. kategória) bejutott a legrangosabb középiskolai tanulmányi verseny, az OKTV döntőjébe! Gratulálunk és további sikereket kívánunk!
Felkészítő tanára: Futó Andrea


Siker!!!
OKTV Spanyol nyelv
Bosnyák Teodóra 12.B osztályos tanulónk bejutott az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny 2. fordulójába spanyol nyelv I. kategóriában, melyet a budapesti Xántus János Két Tanítási Nyelvű Középiskolában rendeztek. Teodórának három versenyszámban (szituáció, képleírás és hallásértés) kellett számot adni nyelvtudásáról. Gratulálunk és további szép eredményeket kívánunk! Reméljük, hogy sikerül bejutnia a legjobb 30 tanuló közé a döntőbe, melyet március 19-én szintén Budapesten rendeznek.
Felkészíto tanára: Futó Andrea


Siker!!!
A Budapesti Gazdasági Egyetem pályaorientációs programjának keretében megvalósult kétfordulós és 2020. február 1-én sikerrel záruló Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyén (KEVIN) iskolánk "Pitch Please" csapata, tagjai: Szabó Luca, Szurofka Márton, Wágner Botond, 2. helyezést ért el.
Gratulálunk a kreatív csapatnak!Részletek


Megyei Népdaléneklési Verseny
Szólóének
Kiseggyüttesek
Énekeggyüttesek


Löwenzahn online német verseny
Iskolánk tanulói az idei tanévben is részt vettek a Löwenzahn online német versenyen, melyen az idén a 19 kodályos indulóból Tóth Bálint (7.A) állhatott fel a virtuális dobogóra. Bálint a maximális 300 pontból 286 pontot szerzett, amellyel megosztott második helyezést ért el országos szinten. A többi versenyzonk is eredményesen zárt: Megyeri Emma (8.A), Jónás Dorina (9.A), Schmidt Hanna (10.E) és Szentgyörgyi Fanni (11.D) az első 30-ba került.
Felkészítő tanáraik: Siklérné Szakály Zsófia, Kissné Peternics Anikó és Kiss-Adorján Noémi.


Német nyelvű videóverseny
Videowettbewerb 'Wintergebräuche' címmel 2019. december 6-án megrendezésre került iskolánkban a német nyelvű videók versenye. Tanulóink a német nyelvterület téli szokásait dolgozták fel pár percben. Hogy a sok színvonalas kisfilm közül melyek voltak a legjobbak? Kiderül december 18-án szerdán, az eredményhírdetéskor.

Ízelítő az elkészült videókból:
- Duma-Dombi Szilárd
- Marietta Mónika
- Nikolaustag01
- Ábel Molli
Eredmények:
1. Duma-Dombi Szilárd - 10.A
2. Ábel Molli, Szemán Lili - 11.A
3. Fenyvesi Mónika, Bánfai Marietta - 11.A
Közönségdíj:
Cacov Kornélia és Iványi Zsófia 11.A


MUSICALÉNEKLÉSI VERSENY

Eredmények:

5 - 6. osztályos korcsoport
7 - 8. osztályos korcsoport
9 - 10. osztályos korcsoport
11 - 12. osztályos korcsoport


Pályázati felhívás a 11.E és a 12.E osztály tanulói számára
Megjelent a "PREMIO EMBAJADA DE ESPAÑA EN HUNGRÍA 2019" elnevezésu pályázat kiírása. Az alábbi képre kattintva megtaláljátok a részletes leírást. Kérdés esetén forduljatok osztályfőnökötökhöz! Sok sikert!


Siker!!!
A Mexikói Nagykövetség és az Emberi Eroforrások Minisztériuma hivatalos egyezsége által létrehozott Spanyol Mint Idegen Nyelv Tanulásáért Járó Kiválósági Díj, az ún. 'Mexikó Érem' átadására került sor 2019. május 30-án a követségi rezidencián, ahol a Spanyol tagozat három diákja, Radosnai Zita (12.E), Boros Kinga (11.E) és Szántódi Benedek (10.E) részesült a megtisztelő elismerésben. A Mexikói Nagykövetség másodszor osztotta ki az emlékérmeket és okleveleket a tanulmányaik során kiemelkedo eredményeket felmutató diákoknak. A díjátadó fogadáson a sajtó és az iskolák képviselői mellett a Magyarországra akkreditált latin-amerikai nagykövetek, volt magyar Mexikóba akkreditált nagykövetek, magas rangú magyar állami tisztviselők, magyar egyetemek és a budapesti Cervantes Intézet tanárai is jelen voltak.
Gratulálunk díjazott diákjainknak!


Kemencés nap képei
(A kemencét az alkalomra a https://mobilkemence.xyz/ biztosította.) Fotósok: Méhész Amanda és Majorosi Márió


Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium PR film - 2019


A Pannon Televízió által a Zongora egy örömért jótékonysági koncertrol készült kisfilm.


A Zongora egy örömért jótékonysági koncert videói


Újabb siker!!!
Borbás Diána 11. A osztályos tanuló a 'Tiszán innen, Dunán túl' országos népdaléneklési versenyen ezüst minosítést szerzett. Felkészíto tanára Frigy Nikoletta.
Gratulálunk a nagyszerű eredményhez!


Biblia - a világ legolvasottabb könyve
2019 márciusában rendezték meg a Biblia - a világ legolvasottabb könyve egy fordulós csapatversenyt.
Iskolánkból a 9.A osztály csapata 10. helyezést ért el (Bókai Lukács, Duma-Dombi Szilárd, Fekecs Kitti, Hajtman Tímea).
Felkészítok: Balassa Erika és Czett Lászlóné (Maja néni).
Gratulálunk a szép eredményhez!


Siker!!!
Tehetségpont lettünk! A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács szakmai bizottsága pozitívan értékelte a pályázatunkat és elfogadta a tehetségpont muködési kérelmünket. Eddig is különös figyelmet fordítottunk a tehetségek azonosítására és fejlesztésére, de ezentúl még tudatosabban végezzük majd a munkánkat!


(Weblap itt ill. a logóra kattintva.)


Újabb siker!!!
Szkalonai Lilla 9.E osztályos tanuló 1. helyezést ért el a 2019. évi Víz Világnap "víz-kvíz" országos vetélkedő egyéni kategóriájában.
Gratulálunk!!


Cinema Science Cafe
Február 20-án a Budapesti Gazdasági Egyetem EFOP 3.4.4-16 projektjének keretében tanulóink részt vettek a Cinema Science Cafe programon, melyen az Európai Unió 2004-es bővüléséhez kapcsolódó, az egyes tagállamok által készített rövidfilmeket tekintettek meg. Az egyetemről, a filmekről, az Európai Unióról és sok minden másról Németh István filmesztéta és Dr. Ferkelt Balázs egyetemi oktató beszélgetett a gyerekekkel.


Mestersége kémiatanár - Nagy Mária


SIKER!!!
Az OKTV 2. fordulójába jutottak olasz nyelvbol:
- Árki Vivien 12.DE
- Gubicskó Patrik József 12.DE
- Pécsi Abigél 11.D
Eredményükhöz gratulálunk!


SIKER!!!
Hajtmann Tímea, iskolánk 9.A osztályos tanulója országos 2. helyezést ért el a Löwenzahn online német versenyen. Az első két fordulót maximális pontszámmal teljesítette, majd az így előállt holtversenyben újabb fordulót írtak ki a legjobbak számára. Timi végül a 2. helyen végzett. Jutalma egy Huawei P8 Lite Smartphone, melynek jó hasznát veheti a német és egyéb digitális eszközöket felhasználó tanórákon. A díjat Villányi Balázs, az Elt Hungary képviselője adta át iskolánkban. Timi felkészítő tanára Kiss-Adorján Noémi.
Gratulálunk!


Újabb siker!!!
Iskolánk tanulója, Schneider Anna (11.E) második helyezést ért el a Magyarország - Latin-Amerika kulturális pályázat középiskolás kategóriájában. A Magyarországra akkreditált latin-amerikai nagykövetségek döntése értelmében Anna pályamuve, 'A golyóstoll 50 árnyalata' ('Cincuenta sombras del bolígrafo') különdíjat nyert. A dolgozat Bíró László találmányáról szól: a golyóstoll történetéről, muködési elvéről és sokrétu felhasználásáról. A magyar származású feltaláló születésnapja Argentínában a Feltalálók napja. Az ünnepélyes díjátadóra Budapesten került sor, a Mexikói Nagykövetség rezidenciáján, melyre Annát édesanyja és felkészítő tanára, Merksz Ildikó kísérte el.
Gratulálunk és további szép eredményeket kívánunk!


Dicsőség!!!
Nagy Mária, iskolánk kémiatanára Rátz Tanár Úr Életműdíjat kapott. A kitüntetést 2018. november 28-án vehette át a tanárnő a Magyar Tudományos Akadémián. A Fasori Gimnázium legendás matematikatanárának nevét viselő rangos elismerést 2000 óta évente 8 kiemelkedő szakmai és pedagógiai munkát végző, természettudományos tárgyat oktató tanárnak ítélik oda hazánkban. Gratulálunk Nagy Mária tanárnőnek!
Köszönjük munkáját, nagyon büszkék vagyunk!


MUSICALÉNEKLÉSI VERSENY
EREDMÉNYEI

5 - 6. osztályos korcsoport
7 - 8. osztályos korcsoport
9 - 10. osztályos korcsoport
11 - 12. osztályos korcsoport


Kodály Röplabda Kupa
Korosztály: 2003 és fiatalabb:
1. Hely Bánki Donát Általános Iskola
2. Hely Belvárosi Általános Iskola 7. osztályosok
3. Hely Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium
4. Hely Miroslav Krleza Iskola
5. Hely Belvárosi Általános Iskola 8. osztályosok
6. Hely Liszt Ferenc Iskola Mecseknádasd.
Különdíjak:
A Kodály Gimnázium csapatának legjobbja Lutz Adrienn.
Legjobb 2003-as játékos Varasdi Szilvia (Kodály).
Legjobb 2004-es játékos Balogh Nóra (Bánki).
Legjobb 2005-ös játékos Pellei Luca (Belvárosi).
Képek itt!


SIKER!!!
Iskolánk elnyerte az Európai Minosített eTwinning Projekt címet a 'Giovani Sportivi Europei' címu projektben végzett kiváló munkáért. Ezzel Dobosiné Rizmayer Rita tanárno, diákjaink és iskolánk munkája a legmagasabb európai szinten nyert elismerést.


30 éves a spanyol-magyar két tannyelvű képzés
Idén 30 éve, hogy Magyarországon megnyitotta kapuit az első magyar-spanyol két tanítási nyelvű gimnázium Budapesten. Az évek során még 6 intézmény csatlakozott a képzéshez, köztük a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium is 2001-ben.
Ezen jeles évforduló alkalmából október 12-én, a Spanyolság Napján, a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvu Gimnázium - mint a képzést elindító anyaintézmény - adott otthont az ünnepi rendezvénynek. Minden iskola lehetőséget kapott, hogy egy rövid műsorszámmal színesítse az ünnepi megemlékezést. Tagozatunk spanyol nyelvű színjátszó köre "A Hold fia" címu színdarabot mutatta be.
Az évfordulóhoz előzetes versenyfelhívás is kapcsolódott, melyen Szakács Georgina (10.E) díjazott lett, prózai írását a Budapesti Spanyol Nagykövetség az elismerő oklevél mellett még ajándékkönyvvel is jutalmazta. Gratulálunk a programon helyezést elérő, valamint szereplő tanulóinknak!


Boldog Iskola!!!
Béres Andrásné, iskolánk igazgatónője és Ferenczi Zsuzsanna Tanárnő (a program iskolai kordinátora) október elsején vették át a gimnáziumunknak járó megtisztelő 'Boldog Iskola' címmel járó oklevelet.
A 'Jobb Veled a Világ' alapítvány kezdeményezésére indult és az ELTE Pozitív Pszichológia kutatócsoportja által támogatott program keretében idén először a 9/Kny.D osztály fog boldogságórákon részt venni.


SIKER!!!
Borbás Csaba 10. A osztályos tanulónk az olaszországi Jesolo városában rendezett kick-box világbajnokságon 3. helyezést ért el.


A SPANYOL NAGYKÖVETSÉG DÍJA - 2018
A 11. és 12. évfolyamon tanuló spanyolos diákjaink ismét pályázhatnak a rangos elismerésre. A 12 díjazott közül idén - a korábbi kettő helyett - már három tanuló vehet részt egy egyhetes spanyolországi nyelvtanfolyamon (a nyelvórák mellett a retúr repülojegyet, a szállást és az étkezést is a követség, valamint szponzorok állják). Továbbá spanyol nyelvű könyveket, 10.000 Ft-os Líra könyvutalványt is kap az elso három helyen végzett tanuló. A pályázattal kapcsolatos információkat megtaláljátok a 'Pályázat kiírás'-ra vagy a képre kattintva, kérdés esetén forduljatok tanáraitokhoz! ¡Animaos a participar!

Pályázat kiírás


SIKER!!!
Május 29-én David Nájera Rivas, Mexikó Nagykövete budapesti rezidenciáján fogadta a magyar-spanyol két tanítási nyelvű tagozatokon kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat. Az 50 diák között iskolánkból Gróf Lilla (9.E), Mackovics Réka (12.E) és Debreceni Patrik Tibor (12.E) részesülhetett ebben a kitüntetésben. Béres Andrásné, iskolánk igazgatónője és Szörényi Bernadett, a spanyol tagozat munkaközösség-vezetője kísérték el a diákokat.


SIKER!!!
A Jakab Tünde, Schneider Anna, Székely Virág alkotta csapat videójával első helyezést ért el a Spanyolország Kulturális Öröksége - középiskolai tanulmányi versenyen, melyet a SZTE Hispanisztika Tanszéke, a Spanyol Nagykövetség Oktatási irodája és a Cervantes Intézet közösen hirdetett meg. A díjátadó ünnepségre Szegeden került sor április 26-án.
Felkészítő tanár: Merksz Ildikó!
A nyertes videó.
A többi pályamunka itt tekinthető meg.
Siker!!!
Iskolánk tanulója, Keresztes Emőke (11.DE) kétszeres világbajnoki aranyérmes lett!!
Gratulálunk neki!!!


Siker!!!
Iskolánk tanulója, Keresztes Emőke (11.DE) Európa Bajnok lett!
December 2-3-án rendezték meg Törökbálinton az UWSKF Kempo Európa Bajnokságot. Több mint 600 versenyző vett részt a színvonalas versenyen, akik 2000 nevezést adtak le. Emőke küzdelmeimre vasárnap délután került sor. Két versenyszámban indult: No-gi földharcban és A-viadalban. Mindkettőben 1. helyezést ért el.
Gratulálunk neki!!!


Kapcsolat, adatokFenntartó:
Pécsi Tankerületi Központ
Cím: 7621 Pécs, Színház tér 2.
Telefon: +36 (72) 795-209
E-mail: pecs@kk.gov.hu
Web: http://kk.gov.hu/pecs


1% Kodály alapítvány


1% Kéttannyelvű alapítványÉrdekel a Kodály?
Miért tanuljunk olaszul?


Kodály Gimnázium bemutatkozó videó


Tagozataink bemutatkozó videói:
Hatosztályos Ének/Általános tagozat
Hatosztályos képzés
Humán tagozat
Humán tagozat (rövid videó)
Általános tagozat
Magyar-Olasz két tanítási nyelvű tagozat
Magyar-Olasz (rövid videó)
Magyar-Spanyol két tanítási nyelvű tagozat
Magyar-Spanyol (rövid videó)
Dokumentumok
Új képek, videók


SIKER! A Pécsi Tudományegyetem Partnerintézete lett gimnáziumunk!


Hatosztályos ének-zene és általános tagozat e-mail címe:
kodaly.enekaltalanos.hatoszt@gmail.com


Humán-általános tagozat e-mail címe:
kodaly.humanaltalanostagozat@gmail.com


Olasz tagozat e-mail címe:
kodaly.olasztagozat@gmail.com


Spanyol tagozat e-mail címe:
kodaly.spanyoltagozat@gmail.com


Tisztaszoftver - Office 365:
- Diákoknak
- Szülőknek
- Tanároknak
- Rövid hír
- Office tutorial (pdf)
- Office tutorial (diavetítés)


 

főoldal | elérhetőség